Beretning fra Grenå 6 timers løb

Det var med stor skuffelse at vi fredag den 2 nov måtte konstatere at dette år New York City marathon blev aflyst så tæt på vi sad i byen og var klar øv øv
Noget måtte der ske Jeg skrev til min gode ven Søren Rønn som er med at arrangere løbet i Grenå om han måske havde plads på startlisten og det havde han.

 

Fredag aften havde jeg en gammel aftale om at spille kort med drengene i København med røde bøffer og hvad dertil høre og det var hyggeligt men blev lidt sent var først i seng lidt
over midnat. Ja det er ikke den optimale forberedelse til sådan et løb så det skulle bare være en god oplevelse.


Uret ringede kl 04.00 i Tåstrup hos min gode ven Friis puha op og af sted mod Grenå (355 km) på den mørke motorvej og ankom kl ca 8 halvanden time før start.

Der var mange kendte ansigter bla. Ole K og Carsten Eriksen, Carsten løb 7t 45 min på 100 km i foråret.
Starten gik kl 9.30 i ca 4 graders varme en del vind og med ca 170 deltagere Der skulle løbes på en rundstrækning på 3,125 km.

 
 
De første par timer gik det fint fulgtes både med Ole og Carsten og tempoet lå på 4.15 til 4.20 pr km det føltes fint marathon passeres i ca 3.03 alene og stadig ingen problemer men der var problemer med mit medbragte depot både vand og gel var meget koldt gelen var næsten umulig at få ud af pakken og det gjorde at jeg både fik for lidt energi og væske.
 
 
 

Hammeren kom omkring 60 km benene blev stive og maven krampede og begyndende kvalme puuha jeg stopper flere gange går i skoven prøver at lade vandet men har svært at bedømme hvad ende det kommer i. Prøver at komme i løb igen det går meget langsomt tænker når jeg når depotet så er det slut der er ikke nogen mening med at forsætte.

Ved depot teltet kommer jeg gående ind og siger det er slut men det mener publikum ikke og særligt en fyr som hedder Sukil kommer med tilråb om at tage bare en omgang til (MANGE TAK Sukil)

 
 

Okay bare en til siger jeg mens der skylles noget cola og energidrik ned ,jeg lunter af sted efter ca 500 m har jeg lagt nogle flasker tidligere jeg ikke fik drukket de skulle vise sig at gøre god gavn de næste par omgange Jeg snupper en det hjælper ikke rigtig....
Ved depotet gentager historien sig og snupper igen en flaske efter de 500 m Det begynder langsomt at hjælpe kan stille og roligt sætte farten op og næste omgang har Ole stået og varmet en gel den glider nemt ned men den smager ikke godt.

Løbet nærmer sig sin afslutning med en halv time igen får man en pind med sit startnr som man lægger der hvor man er når slutsignalet lyder.
Det går godt igen hvis tempoet kan holdes kan jeg nå 78 km tænker jeg den får gas de sidste minutter ligger omkring de 4.00 pr km.

Efter slutsignalet lyder løber jeg tilbage til hallen blærerøv er der en der råber meget muligt tænker jeg men HVOR ER DER ET TOILET DET SKAL VÆRE NU.......

Det ender med 78,575 km og nr 3 kun 160 m efter 2.pladsen
Det var ikke det mest fornuftige at forsætte når der er sådan en krise men når man nu gør det alligevel og det ender godt så kan man kun være glad.

 
 

Det kan altid bruges fremadrettet mod nye mål og giver mental styrke til at når det ser værst ud er der en mulighed for at komme videre trods kroppen siger det modsatte.
Efter noget mad og drikke samt præmieoverrækkelse gik turen mod Holbæk igen godt Ole var med til at køre halvdelen af turen.
Ja man lære lidt nyt hver dag.

Poul Petersen
7Holbæk LMK

 
 
 
 
 
 
 
Holbæk Løbe & Motionsklub - Pølsekrogen 2, 2. TH - 4300 Holbæk - Tlf. 27252556